MENÜ

Személyi edzés
Kovács Mátyás személyi edző honlapja

A személyi edzésről

 

A személyi edző segít elérni a kitűzött sportbéli, életmódváltással kapcsolatos célokat az egyéni sajátosságok maximális figyelembevételével, mindezt a leghatékonyabb edzéselvek és módszerek alkalmazásával.

Elsősorban azoknak ajánlott, akik változtatni kívánnak eddig megszokott életmódjukon, egészségesebben szeretnének élni, vagy a sport területén akarnak valamilyen célt elérni. Esetleg mindhármat egyszerre...

 

Ha érdekel a személyi edzés menete, kattints ide!

 

Miért jó a személyi edzés?

 

Az emberek többsége úgy jár edzőtermekbe, hogy ott olyan gyakorlatokat végez, amiket saját maga állított össze, vagy látta egy ismerősétől, vagy olvasta az újságban, esetleg a youtube-on látta. Abban a hiszemben edzenek, hogy ha rendszeresen végzik a fenti módon összeszedett gyakorlatokat, nagyok és erősek lesznek, vagy ellenkezőleg, szívósabbá válnak és lefogynak. Csakhogy ez ritkán vezet eredményre. A kudarcnak számos oka lehet: sérülés egy rosszul végzett feladat miatt, rosszul megválogatott gyakorlatok, túledzettség, rossz étkezés, motivációs problémák, koncepció hiánya stb. Egy azonban mindben közös. Nem fordultak szakemberhez.

Ha valaki meg akar tanulni vezetni, el akar sajátítani egy új nyelvet, vagy programozni akar, leggyakrabban beiratkozik valahova, ahol azt hozzáértő emberek megtanítják neki. Nyilvánvalóan vannak olyanok, akik egymaguk is képesek a fentiek elérésére, de ők a kisebbséghez tartoznak, és mint azt később látni fogjuk, még nekik is érdemes lenne segítséget kérni. Visszatérve a többséghez: miért lenne más a sport területe, mint a többi? Azt az apróságot leszámítva, hogy ha itt hibázik valaki, az akár a saját testi épségét is kockáztatja. Ha valaki gerincproblémákkal ( társadalmi tünet: derékfájás ) kezd el futni, ugrani, guggolni, az máris nagy lépésekkel halad egy kialakuló gerincsérv felé. Egy másik példa: komoly túlsúllyal ne kezdjünk el futni, mert tönkretesszük többek között a térdünket. A sor tetszőleges ideig folytatható.

 

A jó személyi edző az alábbi dolgokban tud segíteni:

 

 

- Megtanítja használni a testedet

- Megtanítja a gyakorlatok helyes kivitelezési módját és

- Elmagyarázza a mögöttük megbújó anatómiai, edzéselméleti elveket

- Az egyéni céloknak megfelelően edzéstervet készít rövid, közép-és hosszútávú célkitűzésekkel

- Ellenőrzi a helyes étkezést, táplálkozási tanácsokkal szolgálva

- Felismeri és segít továbblendülni a motivációs mélypontokon

- A jelenlétével segít kihozni belőled a maximumot

 

 

És hogy miért van gyakorlott sportolóknak is edzőre szükségük? Miért van minden versenysportolónak edzője? A sportolók közül nem egy többet tud a mesterénél is, mégsem tudja nélkülözni. Számos tanulmány megmutatta, hogy egy edző jelenléte szignifikánsan emeli az edzésen elvégzett munka minőségét és ezzel párhuzamosan adott idő alatt jóval nagyobb teljesítménynövekedést segít elő, mint az egyedül elvégzett edzés. Egy külső megfigyelő jobban látja a hibákat, és segít a korrigálásukban, és lehetővé teszi, hogy minden gyakorlatot a legtökéletesebb kivitelezés jellemezze.

 

Hírek

  • Személyi edzések a Gold Centerben
    2011-02-08 18:09:46

    Mindenkit várok szeretettel edzéseimre, amelyeket a Gold Centerben tartok reggel 7 és este 9 között!

Asztali nézet